piątek, 24 maja 2013

JAJKA Z POMIDOROWO- KAPAROWYM FARSZEM

Oto propozycja jajek faszerowanych pastą z dodatkiem żółtek, jajka z pomidorowo- kaparowym farszem są nieco bardziej wyraziste w smaku i nieco bardziej sycące od  wcześniej prezentowanych JAJEK FASZEROWANYCH NA ZIELONO Z TOFU.

Przy przygotowaniu jajek z pomidorowo- kaparowym farszem zainspirowałam się przepisem z tej strony. Jajka przygotowane w ten sposób doskonale nadają się zarówno na śniadanie, na wszelkie imprezy  jak i na smaczną kolację. Zdecydowanie wyczuwalne są tu suszone pomidory, a ich smak podbija dodatek kaparów- są bardzo proste w przygotowaniu, a zarazem smaczne.



PRZEPIS
 
SKŁADNIKI :

- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 8 kawałków suszonych pomidorów w oleju
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy ostrej musztardy Dijon
- pieprz
- szczypiorek lub natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

- Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.

- W wysokim, wąskim naczyniu umieścić żółtka jajek, pomidory suszone, kapary, majonez, musztardę, pieprz i zblendowac na gładką masę.

- Gotową masę nakładać do wgłębienia połówek jaj (białek)- ok. 1 czubatą łyżeczkę.

- Połówki jajek układać na półmisku i posypać szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !





BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...